Кількість
|
Вартість
|
||
|
Основні напрямки використання плівка:
- • Отримання ранньої продукції
- • Контроль бур'янів
- • Збереження вологи в грунті
- • Вирощування органічних продуктів
Основні переваги:
- • Розкладається на 90% за 6 місяців, на 100% - за 1 рік
- • Розпадається на воду, CO2 і гумус
- • Не вимагає збору і утилізації
Використання мульчуючої плівки в овочівництві є значним досягненням, що забезпечило збільшення врожайності в середньому на 30%, економію води на 30-40% та інших ресурсів, зокрема, ЗЗР та добрив.
Попри це, суттєвим недоліком поліетиленової плівки завжди було питання її утилізації після використання. Тому, попри низку переваг, звичайна поліетиленова мульча має істотні агрономічні, економічні та екологічні обмеження, пов’язані з її збиранням та утилізацією.
Період розкладання плівки залежить від її товщини та складає від 3-6 місяців (плівка 8-15 мкм) до 18-24 місяців (30-40 мкм). Плівку можна укладати як за допомогою спеціальних плівкоукладних машин, так і ручним способом.
Плівка 100% розкладається під дією ґрунтових мікроорганізмів на воду, CO2, гумус. Продукція сертифікована уповноваженим Європейським органом із сертифікації біопластику “TÜV Austria” та має етикетку “OK Biodegradable SOIL”, що плівку вироблено із біологічно відновлювальної сировини, підтверджує її повну біорозкладність і відсутність екотоксичності в ґрунті.