ОСОБЛИВОСТІ СОРТУ
Сорт пивоварного напрямку, різновидність nutans. Характеризуэться високою екологічною пластичністю та адаптивною здатністю. Вирізняється високою посухостійкістю та жаростійкістю.
ОСНОВНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Тип сорту |
ярий |
Група стиглості |
середньостиглий |
Напрямок використання |
пивоварний напрямок |
МОРФОЛОГІЧНІ ТА АГРОНОМІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Група стиглості |
середньостиглий |
Висота рослини |
65-70 см. |
Коефіцієнт кущення |
2 - 2,5 |
Кількість зерен в колосі |
26 шт. |
Щільність колосу |
середня |
Довжина колосу |
до 14 см. |
Маса 1000 зерен |
44-54 г. |
Потенціал врожайності |
82 ц/га |
Середня врожайність за роки випробування |
61 ц/га |
Екстрактивних речовин |
78-80% |
Вміст білка |
9-11 % |
Плівчастість |
8-9% |
Натура зерна |
720 г/л. |
СТІЙКІСТЬ ДО ХВОРОБ ТА СТРЕСОВИХ ФАКТОРІВ
Вірус жовтої мозаїки |
10 |
Гельмінтоспоріоз |
8 |
Бура іржа |
9 |
Септоріоз |
9 |
Сажка |
9 |
Посухостійкість |
8 |
Стійкість до вилягання |
10 |
Стійкість до осипання |
8 |
РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПОСІВУ
Норма висіву |
5,5 млн.схожих насінин/га |
Рекомендована зона вирощування |
Степ, Лісостеп, Полісся |