Интернет-магазин работает 9:00-18:00. Сб. и Вс. выходной
0
Мой заказ

Тритикале

В даному розділі Ви можете знайти інформацію по озимим та ярим сортам тритикале різних селекцій різних виробників.

Тритикале – новий рід у родині злако­вих. Створене селекціонерами схрещуванням пшениці й жита ще наприкінці ХІХ ст. в Німеччині.За вмістом білка в зерні тритикале переважає пшеницю на 1-2, жито – на 3-5 %. Білки його повноцінні за амінокислотним складом.

Зерно тритикале, яке за протеїновою поживністю переважає пшеничне на 9,5 %, ячмінне та кукурудзяне – майже на 40 %, особ­ливо ціниться у тваринництві. Використовують його переважно як високоякісний компонент комбікормів. У хлібопекарській промис­ловості воно не набуло достатнього поширення. Хліб з його борошна розпливчастий, малого об'єму. Зрідка борошно застосовують як до­мішку (20-30 %) до пшеничного при випіканні деяких сортів хліба. Із борошна тритикале виготовляють різні кондитерські вироби – печиво, бісквіти тощо.Кормові сорти тритикале вирощують на зелений корм, силос, для виготовлення трав'яного борошна, кормових гранул. Солому згодо­вують тваринам як грубий корм.

Наверх