Кількість
|
Вартість
|
||
|
Елітна канадська пшениця «Калідон» використовується як сировина для приготування борошна вищого сорту для випічки хліба і кондитерських виробів, а також при приготуванні макаронних виробів і пива. Остиста озима пшениця «Калідон» придатна для органічного і зрошуваного землеробства. «Калідон» відноситься до сортів м'якої пшениці й є різновидом ерітроспермум.
Загальна інформація
Тип | високоінтенсивний |
Терміни вегетації | 282-287 доби |
Середній врожай | 80-90 ц/га |
Генетичний потенціал врожаю | 120 ц/га |
Морфологічні та агрохарактеристики
Висота | до 102 см |
Довжина колосків | до 18 см |
Клейковина | до 39% |
Сила борошна | 390-474 е. а. |
Білок | 13,7-15,1% |
Кущистість | до 920 продуктивних стебел / кв. метр |
Зернистість | до 82 зерен на колос |
Колір зерна | червоний |
Розмір зерна | max, мм: 8,6 (у довжину) х 3,8 (в ширину) х 3,7 (в товщину) |
Колосся | білі, остисті, остюки до 88мм |
Колоскова луска має яйцеподібну форму, є кіль. Для зручності насіння розфасовуються по мішках по 25 кілограмів. Таке пакування полегшує підрахунок обсягу замовлення, забезпечує збереження посівного матеріалу при перевезенні.
ПЕРЕВАГИ ПШЕНИЦІ «КАЛІДОН»:
- морозостійкість до мінус 38 градусів;
- посухостійкість до плюс 45 градусів, у т. ч. при тривалій відсутності дощів;
- універсальність для різних типів агрофону;
- стабільний врожай при відхиленні дотримання агротехнологій;
- сприйнятливість до агрозаходів при інтенсифікації вирощування;
- стійкість до вилягання, осипання;
- підвищена «кущистість»;
- стійкість до проростання зерен у колосі;
- опірність усім властивим пшениці захворюванням;
- суперстійкість до борошнистої роси, бурої та стеблової іржі, сажки, вірусу жовтої карликовості».
Температурні показники стійкості сорту з'ясовані експериментальним шляхом. «Калідон» продемонстрував найвищий врожай на території Канади і півночі Норвегії, де взимку було до мінус 38 градусів. Польові випробування на предмет посухостійкості проводилися в Аргентині при t + 45 градусів.
СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ ПШЕНИЦІ «КАЛІДОН»
Через найвищу якість одержуваного насіння основний масив врожаю використовується в харчовій промисловості. Використовуються для виробництва борошна, хліба, хлібобулочних виробів, пива, макаронів, вермішелі та інших продуктів. Сорт адаптований до всіх регіонів країни, тому висівати його можна по всій Україні.
Засоби захисту та мікродобрива для пшениці