Кількість
|
Вартість
|
||
|
Районований сорт для вирощування в північних регіонах відрізняється великою стійкістю проростання на колосі у разі тривалої вологої погоди.
Сорт Леммі внесений в державний реєстр в 2020 році. Триваліть періоду вегетації складає 265 діб. Висота рослини - 69,7 - 82,1см. Вміст білка - 13,7 - 14,1%. Стійкість до вилягання 8 - 9 балів. Стійкість до обсипання 8 - 9 балів. Стійкість до посухи 7 - 8 балів. Стійкість проти борошнистої роси 8 - 9 балів. Стійкість проти бурої іржі 8 балів. Стійкість проти фузаріозу колоса 8 - 9 балів. Стійкість проти мухи шведської 9 балів. Стійкість проти клопа-черепашки 8 - 9 балів.
Переваги:
висока стійкість до вилягання (6 балів);
не боїться кореневої гнилі;
стійкість до випадання зерна із колосу 6 балів;
стійкість до поширених захворювань (фузаріоз, борошниста роса тощо)
витримує короткочасні критичні мінусові температури.
Морфологічні характеристики:
відсотковий вміст білка 13,7%;
відсотковий вміст клейковини 26%;
період дозрівання від початку вегетації 265 діб;
репродукція – СН-1;
маса 1000 зерен 40-43 р.
Рекомендації щодо технології вирощування
Насіння інтенсивного сорту має біологічну врожайність до 110 ц/га, за рахунок високої стійкості до захворювань спрощується агротехнологія та зменшуються витрати. Висока адаптивність розширює ареал рекомендованого використання.
Строки посіву: ранні-оптимальні
Норма висіву: 3,5-4,5 млн с.н./га