Червоні і жовті кольори надають стимулюючу дію на організм, а відтінки синього і зелені заспокоюють. Кожен колір в їжі є хімічною речовиною зі специфічним ефектом.

Червоний
Поліпшать роботу серця: помідори, буряк, червоний перець, малина, вишня, черешня, полуниця, кавун. Вони містять лікопін, що захищає від інфаркту, атеросклерозу і зниження артеріального тиску і холестерину. Вони містять калій, який регулює серцевий ритм і стабілізує кров'яний тиск. Купуйте насіння овочів на https://harvest-center.com.ua/ovochi/, потім виростивши на грядці зелень, перед їжею промийте її під струменем води. Щоб отримати від цих овочів і фруктів максимум, краще їсти їх сирими.

Зелений
Підтримують роботу печінки: салат, шпинат, брокколі, капуста, петрушка, агрус, ківі, авокадо. У них є хлорофіл, який очищує організм від токсинів, важких металів і бактерій. Він підтримує роботу печінки і регулює роботу кишечника. Щоб зберегти хлорофіл, варити і помішувати овочі протягом короткого часу. Класти їх у киплячу воду.

Жовтий і помаранчевий
Сприятливі для очей: морква, гарбуз, перець, цитрусові, персики, абрикоси, ананас. У них багато бета-каротину, який обробляється в організмі для отримання вітаміну А. Він захищає очі від сонливості в сутінках, запобігає висиханню очей. Лютеїн і зеаксантин захищають очі від шкідливого ультрафіолетового випромінювання, дегенерації жовтої плями і катаракти. Щоб краще засвоїти інгредієнти, відварити овочі до напівготовності і додати до них трохи жиру, наприклад, варену моркву з додаванням вершкового масла.

Фіолетовий
Профілактика раку: баклажани, червона капуста, ягоди, чорниця, ожина, чорноплідна горобина, чорна смородина. Вони володіють протизапальними і антибактеріальними властивостями. Вміщені в них антоціани діють проти раку. Вони сповільнюють ріст ракових клітин, особливо раку товстої кишки. Готувати овочі і запікати ненадовго, тому що антоціани швидко гинуть при високій температурі, але зберігають свої низькі властивості. Ось чому заморожені продукти також цінні.

Білий
Борються з вірусами і бактеріями: цибуля, часник, хрін, цибулю-порей, цикорій. Завдяки аллицина вони діють як природний антибіотик. Захищають від застуди, респіраторних інфекцій та допомагають зміцнити імунітет. Аліцин виробляється при нарізці часнику чи цибулі. Тому краще всього їсти ці овочі відразу після подрібнення.