Сьогодні ми пропонуємо сир всім тим, хто цінує продукт, а також рестораторам і власникам мереж супермаркетів, адже цей продукт завжди повинен бути на прилавку вашого магазину або на кухні вашого елітного закладу громадського харчування. У нас сир купують дитячі заклади, санаторії, будинки відпочинку, готелі.

Цей корисний продукт багатий на вітаміни B2, A, C, PP, E, B1, B12, D, фосфором, калієм, пантеноновой кислотою. У ньому міститься калій і кальцій, необхідні організму жири і кислоти. При цьому він є дуже смачним, а тому улюбленим і дорослими, і дітьми. Його подають до сніданку, обіду і вечері, в якості основної страви і закусок. Без нього навряд чи обходиться святковий стіл. Ви, звичайно ж, здогадалися, що це - сир. Варто відзначити, що при правильному зберіганні і транспортуванні сир довгий час не псується, а тому ви сміливо можете замовляти його оптом, щоб заощадити на ціні.

Сир - селянський продукт для знаті

Сир був відомий ще древнім грекам, які цінували цей продукт і пригощали ним дорогих гостей. Однак часто можна почути про те, що перший сир був приготований пастухами, які нарешті таки знайшли продукт, який можна було брати з собою в поле навіть в спеку, і він би не втрачав своїх смакових якостей. Втім, твердий сир, а вірніше його приготування - це ціла наука. Адже справжній сир повинен визріти, щоб смак його був досить повним. Тому з часом сир став улюбленим ласощами знаті, та й ціна його стала досить високою. Сьогодні купити сир різних сортів ви можете в нашому інтернет-магазині. У нас представлені різні сорти сиру, які ви неодмінно повинні спробувати. Адже цей продукт може бути таким різним і неповторним.

Сир з усього світу

Сироварні готують сир у всьому світі. У нього додають трави і спеції, його витримують в спеціальних приміщеннях (іноді навіть печерах), щоб він визрів і знайшов той неповторний смак, який подобається багатьом. З'явився в продажу і плавлений сир, дешевший, оскільки на його виробництво йде менше часу, але не менш смачний і корисний. Однак справжні цінителі сиру, звичайно ж, захочуть спробувати різні сорти твердих сирів:

- Едамський (або голландський), щільний, з горіховим післясмаком.

Такий сир підходить для сніданку або як десерт після ситного обіду.

- Чеддер - зі злегка кислуватим, гострим присмаком. Його кулінари рекомендують використовувати для омлетів і гарячих бутербродів.

- Мюнстер - пряний, з характерним запахом і смаком. Цей сир підійде для салатів і запеченої картоплі. - емменталер - швейцарський сир з пряним смаком, великими дірками і щільною коричневою скоринкою. Його люблять справжні гурмани, а шеф-кухаря часто використовують саме цей сорт сиру в свої салати.

- Пармезан - дуже щільний (без пустот) і жирний сир, а тому вельми поживний. При цьому в розрізі цей сир білого кольору, що може стати причиною того, що ви подумаєте про те, що це дієтичний продукт. Пармезан з характерним молочно-терпким присмаком і солонуватим присмаком. Цей сир дозріває до 10 років, а потім може зберігатися ще до 5 років. І навіть затверділий до стану каменя пармезан, не втрачає корисних якостей. Його доречно подавати до макаронів або складним соусів в салатах.

- Грюйєр - має солонувато-фруктовий смак і немов бурштиновий колір. Цей сир подають на окремій сирної тарілці або в якості основи для фондю. - Рокфор - сир з овечого молока з цвілевих грибком пеніцілліум рокфорті, спеціально вирощеному в житньому хлібі. У розрізі рокфор має зеленувато-сизувате цвіль. Подають його до макаронів або салату.

-Горгонцола - сир з цвіллю з Італії. Має пікантний гоструватий смак і жовте забарвлення з зеленою цвіллю. Подають його до канапе і салатів. - Камамбер - сир з рожевою цвіллю, який може зберігатися роками. Має присмак печериць. Зазвичай подається до салату або макаронних страв. - Фета - м'який грецький сир, солонуватий і білосніжний. Ідеальний варіант для сніданку або салату.

- Моцарелла - італійський сир з молока буйволиць, який приправляють каштанами, паприкою, хріном і травами. Має неповторний пікантний смак. Подається як окрему страву або до пасти. - Брі - французький білий м'який сир з цвіллю. На краях має червонуваті підпалини. Відрізняється тонким горіховим смаком. Підійде в якості другого сніданку до чашки кави.

- Сулугуні - грузинський солоний сир, витриманий в розсолі, а потім обсмажений на грилі. Ідеальна закуска до пива.

- Тофу - соєвий сир, який має високу білкову цінність. Має приємний сирний смак. Підходить для салатів, піци, пасти. У порівнянні зі звичайними сирами дешевший, оскільки на процес його приготування йде менше часу.

Безумовно, в нашому інтернеті ви знайдете безліч і інших сортів сиру, які варто спробувати, щоб скласти своє уявлення про їх смак. Ми впевнені, що завдяки нам ви зможете скласти свою сирну тарілку